Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου για τους Ηπειρώτες ψηφοφόρους

08/05/2012


Τα μέλη της τοπικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Ηπειρώτες συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους αυξάνοντας τόσο τα ποσοστά μας, όσο και τον απόλυτο αριθμό υποστηρικτών μας. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι έχουμε πλέον δημιουργήσει με τους επιτυχείς αγώνες μας, ένα δίχτυ προστασίας του μοναδικού ηπειρωτικού φυσικού και πολιτισμικού κεφαλαίου, δίνοντας σχήμα και χρώμα στις προσδοκίες ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Καλούμε τώρα όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μην μείνουν απλά στην καταγραφή της ψήφου τους, αλλά να ενεργοποιηθούν μέσα από την άμεση δράση, τη δικτύωση και με τη συμμετοχή σε τοπικές ομάδες πολιτών.
Όπως στο προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσουμε χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά, να βοηθούμε και να προβάλλουμε τα αιτήματα των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στην Ευρωβουλή όπου η φωνή μας είναι ηχηρή, γιατί σε συνθήκες “παγκοσμιοποιημένης” περιβαλλοντικής και κοινωνικής κρίσης, η ύπαρξή μας κρίνεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Η σαθρή μεγέθυνση που γεννά στην Ήπειρο το κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο, με fast track διαδικασίες, είτε στην Παμβώτιδα με την αστικοποίηση και τα ξενοδοχειακά συμφέροντα, είτε με τα πετρελαϊκά συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων, καθώς και των αγωγών φυσικού αερίου (μονάδες LNG), είτε με την καθιέρωση Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), είτε με νέα οδικά δίκτυα χωρίς απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους, υποβαθμίζοντας προστατευόμενες περιοχές, όπως το Καλοδίκι, τον Αμβρακικό και την Ηγουμενίτσα, προεξοφλούν με τον πιο ζοφερό τρόπο το μέλλον μας.
Εκτός όμως από τις γενικόλογες αντιμνημονιακές κραυγές χρειάζεται να προβάλλουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που μόνο οι Οικολόγοι –Πράσινοι διατύπωσαν με σαφήνεια εδώ, επενδύοντας σε τομείς όπου η Ήπειρος διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, κατευθύνοντας τα υπαρκτά ευρωπαϊκά κονδύλια σε βιώσιμες λύσεις. Προστατεύοντας τους μισθούς και δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για την νεολαία μας θα πρέπει να επενδύσουμε στον τουρισμό, στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, στα Εθνικά Πάρκα.
Να επενδύσουμε στην έρευνα, την εκπαίδευση και την καινοτομία με ταυτόχρονη αποκέντρωση, απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, με δράσης προστασίας των δασών και απορρύπανσης των υδάτινων πόρων.
Σήμερα που το μέλλον μας είναι αβέβαιο και η λεηλασία της κληρονομιάς μας προ των θυρών, είναι καιρός να δημιουργήσουμε μια νέα ποιότητα ζωής, διεκδικώντας μια γενικότερη αλλαγή στα καταναλωτικά πρότυπα, κάνοντας πράξη ζωής τα όνειρά μας και κάνοντας την πολιτική από επάγγελμα λίγων, δύναμη στα χέρια όλων μας.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ