Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Με μέτρο και σύνεση οι αγορές

Κινήθηκαν οι καταναλωτές στην αγορά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο το χρήμα δεν κινήθηκε σε βαθμό τουλάχιστον που θα ικανοποιούσε τους εμπόρους και επαγγελματίες.
Παρά το γεγονός πως οι τιμές τόσο στα προϊόντα διατροφής όσο και στα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης και στα παιχνίδια κινούνται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, οι αγορές των καταναλωτών έγιναν με μέτρο και ήταν προσαρμοσμένες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Νταλαμάγκα, η κίνηση στην αγορά ήταν αυξημένη, όμως αυτές οι ημέρες δεν αρκούν για να μπορέσουν οι καταστηματάρχες να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους. «Ελπίζουμε ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή θα βγει ο κόσμος να ψωνίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν αυτές τις ημέρες τα απολύτως απαραίτητα, και μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς προκειμένου να πετύχουν τον καλύτερο συνδυασμό οικονομίας και ποιότητας. «Ωστόσο εδώ και δεκαετίες το εμπόριο στη χώρα μας δεν είναι στημένο έτσι ώστε να λειτουργεί μόνο με την αγορά των απαραίτητων προϊόντων, χρειάζεται κάτι παραπάνω για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα καταστήματα», σημείωσε ο κ. Νταλαμάγκας, επισημαίνοντας παράλληλα τη μείωση των τιμών, την ώρα που τα έξοδα των επιχειρηματιών αυξάνονται.