Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η παρουσίαση του βιβλίου ''Λαθρέμποροι Ιστορίας'', του Ηπειρώτη Γιώργου Τσούκαλη, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00 στο Auditorium, Σίνα 2-4, Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Λαθρέμποροι ιστορίας – Η άλλη όψη…» -
Διεθνής Διάκριση του Γιώργου Τσούκαλη

Ο εκδοτικός οίκος «Σιδέρης» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Λαθρέμποροι ιστορίας – Η άλλη όψη…», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 8μ.μ στην αίθουσα Auditorium, Σίνα 2-4, Αθήνα, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης», όπου θα παρουσιαστούν η διεθνής βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη και το βιβλίο του «Λαθρέμποροι ιστορίας».
 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δυο μέρη. Στο πρώτο θα προβληθούν βίντεο από την βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη στο Βατικανό και θα μιλήσουν για την τιμητική διάκρισή του και το διεθνές μήνυμα για την διαφύλαξη του ελληνικού πολιτισμού, ο σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των G. Sciacca Γιάννης Σμαραγδής, η Γενική Γραμματέας των G. Sciacca & Υπεύθυνη Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης», Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, ο Δικηγόρος Αθηνών και πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Οικονόμου.
Στη συνέχεια η σολίστ ακορντεόν και συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια θα ταξιδέψει τους παριστάμενους σε διεθνείς και ελληνικούς μουσικούς δρόμους.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι ιστορίας» από τον Καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση και από το δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η παρουσιάστρια-δημοσιογράφος Κέλλυ Σακάκου θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου και την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσος.

Ο μεγάλος συνθέτης Μίμης Πλέσσας θα κλείσει την εκδήλωση με την ομιλία του και τις σπουδαίες συνθέσεις του στο πιάνο.