Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 54χρονος και συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του ένα ημιαυτόματο πιστόλι κρότου – αερίου με μια γεμιστήρα, στερούμενος σχετικής άδειας από αρμόδια αρχή. Όπλο κατασχέθηκε.
*Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και η προσωρινή του κράτηση για παραβίαση περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν με διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διακίνηση-αγορά-κατοχή). 
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος το μεσημέρι της 28-03-2019 στους Κωστακιούς Άρτας, αφαίρεσε από αγρόκτημα 69χρονης ημεδαπής, την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, κλειδιά οικίας και προσωπικά αντικείμενα.