Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Απαγόρευση καπνίσματος και Θεώρηση Βιβλίου Αναφοράς


Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 3868/2010 απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους.
Αρμόδιες Αρχές, όπως ορίζονται για τον έλεγχο των παραβάσεων του καπνίσματος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, η Αστυνομία και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.
Οι επαγγελματίες καταστημάτων εστίασης και γενικότερα οι υπεύθυνοι δημόσιων ή ιδιωτικών εργασιακών χώρων πρέπει:
1)   Να έχουν προμηθευτεί το «Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος».
2)   Η τήρησή του απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και στις αμιγείς επιχειρήσεις διαδικτύου. 
    Το Βιβλίο αυτό θα το προμηθευτούν οι επαγγελματίες από τα βιβλιοχαρτοπωλεία. Πρόκειται για ένα τετράδιο με χοντρό εξώφυλλο 100 φύλλων ριγέ, μεγέθους Α4. Στη συνέχεια το προσκομίζει στο Δήμο, στο Γραφείο Αδειοδοτήσεων και η θεώρησή του γίνεται από την αδειοδοτούσα αρχή, χωρίς αίτηση του ενδιαφερόμενου. 
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος στην αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή κατά τη θεώρηση του Βιβλίου Αναφοράς είναι:
Α) Φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήματος.
Β) Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
Γ) Μία μηδενική ταμειακή απόδειξη με το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης.
2) Να αναρτήσουν πινακίδες απαγόρευσης του καπνίσματος.
3) Σε περίπτωση απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία «δήλωσης της απώλειας του Βιβλίου» στην αδειοδοτούσα αρχή με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599.