Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΟΕΚ: Θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου σε όσους δεν το έχουν λάβει.


ΟΕΚ: Θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου σε όσους δεν το έχουν λάβει.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Εργασίας για θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής, έλαβε χώρα σύσκεψη στα γραφεία του Ο.Ε.Κ. με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του Ο.Ε.Κ. στις 24 Νοεμβρίου 2010, ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφασίστηκαν:
-Το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.
- Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο.
- Ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.
- Η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.
- Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του Ο.Ε.Κ., σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άνεργους.
-Η καταβολή στο επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.
- Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι 9 Ιουλίου 2010.
- Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, Ι.Κ.Α. - Ο.Α.Ε.Δ. - Δ.Ο.Υ. - Εθνικό Δημοτολόγιο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της διαφάνειας.