Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Κατάργησε εν κρυπτώ το Τελωνείο στις Δρυμάδες Πωγωνίου


Χωρίς κανένα δισταγμό η Κυβέρνηση προχωρά στην απογύμνωση των ακριτικών περιοχών του Νομού Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου.
Αντί να δίνει λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουν οι ακρίτες, αντίθετα με την εύκολη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης κάνει ακόμη δυσκολότερη ούτως ή άλλως δύσκολη ζωή των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.
Το χειρότερο όμως σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι οι αποφάσεις, οι οποίες αφορούν θέματα όπως το κλείσιμο ή η μεταφορά των τοπικών δημοσίων υπηρεσιών παίρνονται ερήμην των πολιτών που ζουν κοντά στα σύνορα, παρά το γεγονός ότι τους αφορούν άμεσα και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή τους.

Ένα παράδειγμα που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες είναι η περίπτωση του Τελωνείου Δρυμάδων, στην περιοχή του Πωγωνιανής.
Την απόφαση για κατάργηση του Τελωνείου Δρυμάδων είχε παρθεί εν κρυπτώ τον περασμένο Σεπτέμβριο στο υπουργείο Οικονομικών.
Παράγοντες και κάτοικοι τονίζουν ότι η παραπάνω απόφαση αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία της κεντρικής εξουσίας, γιατί οδηγεί στην περεταίρω απομόνωσης της ακριτικής περιοχής.
Η ίδρυση του Σταθμού και η κατασκευή της οδικής αρτηρίας που ξεκινά από το Χάνι Δελβινάκι και διαμέσου Δρυμάδων φτάνει ως την Σωπική Βορείου Ηπείρου, έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, με χρηματοδότηση από πρόγραμμα Interreg και στοίχισε πάνω από 10 εκατ. ευρώ!!!