Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Είμαστε λαϊκό κόμμα


Το σύγχρονο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος προσδιόρισε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα εξαπέλυσε και εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση.
«Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στον λαό, αγωνίζεται για τον λαό και απευθύνεται σε όλο τον λαό και μόνο σε αυτόν» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η «η ΝΔ χρειάζεται να συγκροτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα προκύψει από την μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της πατρίδας, της Δημοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας, της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».
Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών προσπαθώντας να εμφυσήσει αισιοδοξία στους βουλευτές του λέγοντας ότι «αν γίνουν θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις εκλογές όμως όποτε κι αν γίνουν θα τις κερδίσουμε εμείς για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να στήσουμε την χώρα στα πόδια της».
Είπε ακόμη ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους του Έλληνες πολίτες σε όσους είναι απογοητευμένοι σε όσους την εγκατέλειψαν αλλά και σε όσους δεν την ψήφισαν ποτέ.
Κάλεσε τους βουλευτές του να απορρίψουν τα στρογγυλεμένα λόγια: «ο λόγος μας έχει αιχμές και η πολιτική μας έχει γωνίες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας. «Όχι νέα επαχθή μέτρα που θα επιδεινώσουν την ύφεση και δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία», είπε με κατηγορηματικότητα και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση».