Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πρέβεζα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

Οι δράστες εμπλέκονται σε αγοραπωλησία αυτοκινήτου, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και ταυτότητας, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας 36, 49 και 44 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Συγκεκριμένα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε αγοραπωλησία Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και ταυτότητας, αποκομίζοντας από την παράνομη δράση τους μεγάλο περιουσιακό όφελος.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες αφαίρεσαν τη μεταλλική επιφάνεια του αριθμού πλαισίου τρακαρισμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και την «εντοίχισαν» σε όχημα ίδιου τύπου, πετυχαίνοντας τη «νομιμοποίησή» του. Στη συνέχεια, πούλησαν το παραποιημένο αυτοκίνητο ενώ προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες για τη δράση τους, πραγματοποίησαν μεταβολή του αριθμού κυκλοφορίας, κατά τη μεταβίβαση του οχήματος.
Σημειώνεται ότι ο 36χρονος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, με γεωγραφικό πεδίο δράσης διάφορες περιοχές της Αττικής, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας (Σχετικό το από 02-11-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.