Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης, από 20 Ιουνίου 2016 με θέμα «Δωδώνη, το Μαντείο των ήχων»


Αριθ. Πρωτ. 2926   Αθήνα 7-6-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συμπατριώτες
Το μουσείο της Ακρόπολης στα πλαίσια σειράς περιοδικών εκθέσεων με σημαντικά έργα της αρχαιότητας σπουδαίων τόπων  της Ελληνικής περιφέρειας,  εγκαινιάζει στις 20 Ιουνίου 2016 περιοδική έκθεση με θέμα «Δωδώνη το Μαντείο των ήχων». Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 Ιανουαρίου 2017 και γίνεται με συνεργασία  με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Όπως είναι γνωστό το μαντείο Δωδώνης είναι το παλαιότερο Ελληνικό Μαντείο και η ανάδειξη του τρόπου λειτουργίας του, ο ρόλος του και η σημασία που είχε στον αρχαίο κόσμο καταδεικνύει και την ανάγκη του  ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον.
Πέρα όμως από αυτό αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης και  το απείρου κάλλους περιβάλλον της περιοχής του μαντείου, ανοίγουν οι πύλες της επισκεψιμότητας από ανθρώπους που επιθυμούν  να δουν τους χώρους του  και την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο.
Όλοι εμείς οι απόδημοι Ηπειρώτες θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε τους χώρους του Μουσείου που προβάλλεται η έκθεση την χρονική περίοδο 20 Ιουνίου  έως 10 Ιανουαρίου 2017 και να στηρίξουμε την προσπάθεια της προβολής του Μαντείου από τη μια μεριά και από την άλλη την Ήπειρο της καρδιάς μας.
Παρακαλούμε τα Διοικητικά συμβούλια να γνωστοποιήσουν στα μέλη τους την περιοδική έκθεση «ΔΩΔΩΝΗ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΗΧΩΝ» προκειμένου να στηριχθεί η όλη προσπάθεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος  Δόσης            Κώστας Γαβριήλ