Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στον Υπουργό Υγείας για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος κ. Κων/νος Τσιούφης ανέλυσαν στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα.
Αξιοποιώντας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κάπνισμα -τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη- ανάδειξαν το παράδειγμα των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- χωρών που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα κατά του καπνίσματος.
Αίτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, αλλά και μια εθνική πολιτική πρόληψης υγείας, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά σε βάθος χρόνου η συνήθεια του καπνίσματος στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να υπάρχει και στο μέλλον διάλογος, τόσο με την ΕΚΕ όσο και με τις άλλες επιστημονικές εταιρείες, όπως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, που με εκπροσώπους τους παραβρέθηκαν και εκείνοι στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, διατυπώνοντας συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις.