Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.038) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -836- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για απόπειρα ληστείας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -34-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 22-
Για πλαστογραφίες: - 6 -
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -8-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-41-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.): -40-
Για απόδραση κρατουμένου:-1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί πνευματικής ιδιοκτησίας»: -2-


Για παραβάσεις του Ν. «περί προστασίας του περιβάλλοντος»:
-1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί εκρηκτικών υλών»: -2-
Για ψευδή καταμήνυση: -1-
Για επαιτεία: - 8 -
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -28-
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση ανθρωποκτονίας
Μία υπόθεση απόπειρας ληστείας
Τρεις υποθέσεις απάτης
Είκοσι μία υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων
Δεκατέσσερις υποθέσεις όπλων
Είκοσι υποθέσεις ναρκωτικών
Οκτώ υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
Μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων
Δύο υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: - 97- κιλά και -268,12- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: -23-
Ηρωίνη: -404,2- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-2-
Κατεργασμένη κάνναβη: -3,1- γραμμάρια
Παραισθησιογόνο μανιτάρι:-3,1- γραμμάρια
Σπόροι κάνναβης: -12- συσκευασίες
Εκρηκτικές ύλες: -2- μπαστούνια δυναμίτη
Πιστόλια:-1-
Φυσίγγια πιστολιού:-59-
Κυνηγετικά όπλα: -7-
Μαχαίρια, σιδερογροθιές, γκλοπ:-4-
Ζυγαριές: -2-
Είδη παρεμπορίου:-231-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -16-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Εξιχνιάσθηκε, στα πλαίσια συστηματικής έρευνας, η ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός την 15-03-2014, στο σπίτι του σε αγροτική περιοχή στην Κράψη Ιωαννίνων. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 30 και 32 ετών, ενώ ο 30χρονος δράστης είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για το αδίκημα του βιασμού.
Συνελήφθη στ o Χαροκόπι Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ηρωίνης, ο οποίος διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων και χρησιμοποιούσε υπαίθριες κρυψώνες ναρκωτικών. Επίσης, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από τον 24χρονο ποσότητα ηρωίνης. Κατασχέθηκαν συνολικά (359,7) γραμμάρια ηρωίνης, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, εγκατεστημένο σε δωμάτιο οικίας, στα Ιωάννινα και συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, για κατοχή – διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός διακινητής ναρκωτικών στα Ιωάννινα, ο οποίος κατείχε και εμπορεύονταν ποσότητες κάνναβης. Σε αποθήκη που διατηρούσε στην Ανατολή Ιωαννίνων, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3250,8) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονικά ζυγαριά ακριβείας.
Συνελήφθησαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κακαβιά, στη Βροσίνα Ιωαννίνων και στην Ηγουμενίτσα, πέντε ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν, σε αστυνομικά μπλόκα, να μεταφέρουν, με σκοπό την εμπορία, με οχήματα, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (86) κιλών και (376) γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι σε δύο από τις παραπάνω περιπτώσεις, τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στο κάτω μέρος του αμαξώματος και στην καρότσα.
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Ο 35χρονος δεν επέστρεψε, ως όφειλε, στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας Αργολίδας, από όπου είχε λάβει τακτική άδεια απουσίας.
Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές δικύκλων, που έγιναν σε περιοχές της Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτές, τρεις Αλβανοί υπήκοοι, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία. Οι δράστες επρόκειτο να μεταπωλήσουν τα κλοπιμαία στην Αλβανία, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών, για σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Ειδικότερα, διωκόταν για ανθρωποκτονία, βαριές σωματικές βλάβες, ένοπλη ληστεία, αντίσταση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών και αποδοχή κλεμμένων όπλων, πράξεις που έγιναν κατά τα έτη 2008-2011, σε περιοχές της Ιταλίας.
Συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός, στην πόλη της Άρτας, ο οποίος με την απειλή μεταλλικού ομοιώματος πιστολιού, αποπειράθηκε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από 30χρονη ημεδαπή, υπάλληλο ζαχαροπλαστείου.

Συνελήφθησαν στα πλαίσια αστυνομικού ελέγχου, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, εκρηκτικές ύλες (δύο μπαστούνια δυναμίτη), οι οποίες και κατασχέθηκαν.