Τρίτη 2 Μαΐου 2017

1ο Βραβείο στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο "ATSMUN" για μαθητή της Α' τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


          Μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής της Α' τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, Άγγελος Μπόζιος, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών "ATSMUN", που διοργανώθηκε από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών. Το Συνέδριο, με θέμα: "Global Integration or Separatistic Discrimination" διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2017 με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου αλλά και φοιτητών.
 
          Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ με την ιδιότητα του διπλωμάτη αντιπροσώπου του Κουρδιστάν, συμμετείχε στις εργασίες της Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών και κατέκτησε το 1ο βραβείο "Καλύτερου εκπροσώπου" στην Επιτροπή "Special Political and Decolonization Committee".


          Το "ATSMUN" έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τους συμμετέχοντες σε διεθνή ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να εξοικειωθούν οι μαθητές με τον κόσμο της διπλωματίας αλλά και να μάθουν να επιχειρηματολογούν και να διαπραγματεύονται. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες, να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα και να υιοθετήσουν τον διάλογο ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.