Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Με λαμπρότητα η Αρχιερατική θεία Λειτουργία

Τελεστεί σήμερα το πρωί η πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.
Στη εκδήλωση ήταν παρόν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο συντοπίτης πρώην υπουργός κ. Φούσας Αντώνιος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο πρόεδρος το Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Βιρβίλης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ντόντης Ιωάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλεξίου Γεώργιος και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.


Η αναστήλωση της ρημαγμένης Μονής Σωσίνου ήταν ένα όνειρο δεκαετιών των κατοίκων του Παρακαλάμου που έγινε πραγματικότητα χάρη στην πρωτοβουλία του πρώην Νομάρχη Νομού Ιωαννίνων και σημερινού Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αμέτρητες ήταν οι επισκέψεις του Περιφερειάρχη τους χώρους της Μονής κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών ανακατασκευής.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας η εκκλησιαστική επιτροπή οργάνωσε δεξίωση στους επίσημους προσκεκλημένους.