Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Η '''Ηπειρος 'Ολον'' και ο Δημήτρης Δημητρίου συνάντησε τους Ηπειρώτες της Αττικής στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών


Με τους Απόδημους Ηπειρώτες της Αττικής, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Μαϊου 2019, το απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών
Ο Δημήτρης Δημητρίου στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων είπε:
Η παράταξη μας αντιπροσωπεύει την Ήπειρο ΟΛΩΝ αλλά και το ΟΛΟΝ Ήπειρος. Σκοπός μας είναι μία Περιφέρεια όλων των πολιτών της, όπου κι αν μένουν, ότι κι αν κάνουν, όποια κι αν είναι η πολιτική, κοινωνική και οικονομική τους θέση.
Σηματοδοτούμε το ΟΛΟΝ, που περικλείει το έδαφος, τις ιδέες, τα συναισθήματα, τους ανθρώπους, τα ήθη και τα έθιμα, τους ξενιτεμένους μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας και τόσα άλλα χαρακτηριστικά που διαπλάθουν κι αποτελούν την ταυτότητα του ΗΠΕΙΡΩΤΗ. Μια ταυτότητα για την οποία όλοι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Μια ταυτότητα την οποία η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ θα αγωνιστεί για να την κάνει φημισμένη σε όλο τον κόσμο.
Όλοι οι Ηπειρώτες και όλες οι Ηπειρώτισσες είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτό το νέο όραμα που πρεσβεύει η ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ. Από τους νέους μας, που με φιλοδοξίες και όνειρα ξεκινάνε την ζωή τους και επιθυμούν να μένουν και να εργάζονται στον τόπο που μεγαλώνουν. Από τις γυναίκες, οι οποίες καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους, κοινωνικά και επαγγελματικά, και που θα πρέπει πάνω από όλα να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις και οι κόποι τους να ανταμείβονται. Από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, η οποία κουβαλάει στους ώμους της όλη την κληρονομιά και την ιστορία αυτού του τόπου και καλείται να την μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές. Από τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ που βρίσκονται ανά τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κουβαλώντας μαζί τους την ταυτότητα του ΗΠΕΙΡΩΤΗ.


Η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ σηματοδοτεί την ολότητα, την ισότητα και την συνεργασία Όλων και είναι αυτές οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζει τον αγώνα της για το Νέο Αύριο της Ηπείρου.

Ακόμη τόνισε, μεταξύ των άλλων και τα εξης:
Η χρονίως χειμαζόμενη και μέχρι πρότινος απομονωμένη Ήπειρος μπορεί!
Εδώ και αρκετά χρόνια η Ήπειρος κατέχει μία αρνητική θέση στους δείκτες οιικονομικής ανάπτυξης, στο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων της, αφού βρίσκεται σταθερά στην πεντάδα των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους χαμηλότερους οικονομικούς και παραγωγικούς δείκτες.
Είναι από τις πλέον πληττόμενες περιοχές της Ελλάδας, από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας από το 2010 μέχρι και τώρα. Το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ηπείρου φτάνει μόλις και μετά βίας τις 11.875 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 90% του μέσου εθνικού όρου και μόλις στο 61% του μέσου ευρωπαϊκού… Η ανεργία για το 2018 κυμαίνεται στον μέσο ετήσιο όρο του 24,5% και στις νεανικές ηλικίες, μέχρι τα 24 έτη εκτοξεύεται στο 58%…
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, μόνο τον περασμένο Ιανουάριο χάθηκαν, συνολικά στην Ήπειρο 1.549 θέσεις εργασίας!
Όσον αφορά την απορροφητικότητα των κονδυλίων ενός από τους μοχλούς ανάπτυξης για κάθε ευρωπαϊκή χώρα, το ΕΣΠΑ και τα ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων για έργα υποδομής, από αυτό, για την πενταετία 2014-2018 η Ήπειρος βρίσκεται και εκεί κάτω από τον εθνικό μέσο όρο, στο 23,87% (πρώτη στον σχετικό πίνακα η Στερέα Ελλάδα με ποσοστό 36,53%).
Όσο για το ποσοστό των καινοτόμων επιχειρήσεων επί του συνόλου της επιχειρηματικότητας ανά Περιφέρεια, για την τριετία 2012-2014, τα στοιχεία είναι και εκεί απογοητευτικά… Ο πανελλαδικός μέσος όρος βρίσκεται στο 51%, ενώ στην Ήπειρο πέφτει μόλις στι 37,6% στην τελευταία θέση.
Η άρση της απομόνωσης από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών αξόνων, της Εγνατίας, και μόλις πρόσφατα της Ιονίας οδού, ήταν το πρώτο, αποφασιστικό και καθοριστικό βήμα για την άρση της πολυετούς απομόνωσης και περιθωριοποίησης της Ηπείρου. Η οικονομική καχεξία και υπανάπτυξη στην οποία είχε «καταδικασθεί» παρά τη θέλησή της, φυσικά, ήρθε ο καιρός να σπάσει, και το ελατήριο των συμπιεσμένων και καταπιεσμένων υγιών, παραγωγικών της δυνάμεων να απελευθερωθεί, να αποσυμπιεσθεί και να εκτιναχθεί προς τα πάνω, απελεθερωμένο από περιορισμούς, δεσμά, εξαρτήσεις και εμπόδια κάθε είδους…
Η σημερινή Περιφερειακή αρχη όπως δείχνουν οι αριθμοί δεν τα κατάφερε γιατι δεν είχε όραμα; Γιατί δεν ήθελε; Γαιτί δεν ήξερε τον τρόπο;
Εχουμε χρέος στους Ηπειρώτες να αλλάξουμε την Ηπειρο.
Ξέρουμε το πώς και μπορούμε και θέλουμε
Πρέπει να ξανασχεδιασθεί όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Πρέπει να αναδειχθεί η υπεραξία των τοπικών προϊόντων.
Πρέπει να δημιουργήσουμε την τεχνολογική έκρηξη με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου.
Πρέπει να αναδείξουμε παγκόσμια, τις ομορφιές της Ηπείρου.
Πρέπει να απαιτήσουμε η Ήπειρος να ενταχθεί στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ σαν τα νησιά του Αιγαίου ως κίνητρο ανάπτυξης.
Πρέπει να κρατήσουμε τους νέους στην Ήπειρο.
Μαζί με τον συνδυασμό «Ήπειρος Όλον» ο τόπος μας μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, πιστεύοντας στις δυνάμεις του και αξιοποιώντας τες!
Η ώρα της Ηπείρου έφτασε!
Πάμε μαζί για την μεγάλη αλλαγή.