Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Στην όχθη της Ζαραβίνας συναντηθήκαμε φέτος στην καλοκαιρινή εκδήλωση

 


Στην όχθη της Ζαραβίνας συναντηθήκαμε φέτος στην καλοκαιρινή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και ο Σύλλογος Πρακτικής Σκοποβολής BUDO.

Σημαντική ευκαιρία για να αναδείξουμε τα πιο όμορφα μέρη μας, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διασκεδάσουμε.

Νωρίς το πρωί έγινε το «βάπτισμα του πυρός» στο νέο σκοπευτήριο Πωγωνίου στο Δελβινάκι όπου σκοπευτές και κυνηγοί στόχευσαν με εξαιρετικά αποτελέσματα στον άτυπο αγώνα.

Το σκοπευτήριο, που αναμένεται να προσελκύσει σκοπευτές κι επισκέπτες και να φιλοξενήσει πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες, αποτελεί σημαντικό έργο για τον τόπο καθώς απευθύνεται όχι μόνον σε όσους αγαπούν τη σκοποβολή  αλλά σε όλους όσοι χειρίζονται όπλα.

Δίνει στους κυνηγούς του Πωγωνίου την ευκαιρία να εξασκηθούν στη σκοποβολή για να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους αλλά και την εμπειρία τους στα μέτρα ασφάλειας.

Ζήσαμε ωραίες στιγμές με  του ψαράδες στη λίμνη, που ψάρεψαν «θηράματα» πολλών κιλών, πανέμορφους κυπρίνους  αποδεικνύοντας  ότι  η ζωή της λίμνη είναι πλούσια και δραστήρια.

Τα ψάρια απελευθερώθηκαν πίσω στο βιότοπο τους για να συνεχιστεί η ακμαία ζωή τους.


Συγχαρητήρια σε όλους και στην παρέα που κατάφερε να ψαρέψει το μεγαλύτερο κυπρίνο.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Προέδρων των συνδιοργανωτών  Συλλόγων που αναφέρθηκαν σύντομα στα προβλήματα και στις προοπτικές των αγαπημένων δραστηριοτήτων μας στη φύση, την υποστήριξή μας σε κάθε ενέργεια για την προστασία της, αλλά και στις διαφωνίες με τις κεντρικές αποφάσεις.

Δέσμευση όλων η συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης του κυνηγιού και της  ερασιτεχνικής αλιείας, η προστασία των κυνηγότοπων, η επένδυση των χρήματων από τις άδειες σε έργα για τους κυνηγούς και για την τοπική κοινωνία.

Η μέρα έκλεισε με γλέντι και χορό με τον Πέτρο Λουκα Χαλκιά, το Βασίλη Δάκα και τα τραγούδια των Γιαννη Σμπόνια, Γιάννη Τζουμα Βαγγέλη Δάκα (συνάδελφοι κυνηγοί)

Τους τυχερούς λαχνούς μπορείτε να τους πληροφορηθείτε με στο γραφείο του  Συλλόγου.

Η κλήρωση έγινε παρουσία όλων και τους λαχνούς τράβηξαν τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν στο γλέντι.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος θα συνεχίζει τη διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο τη  συνεχή επαφή  με τα μέλη αλλά και με την κοινωνία.

Ως τότε, ευχόμαστε καλό δεκαπενταύγουστο και καλή αντάμωση στους κυνηγότοπους.