Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Συναντήσεις για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και την παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης

Συνάντηση για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε συνάντηση που έγινε την Παρασκευή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αντικείμενο την εξειδίκευση των δράσεων που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την κ. Εύη Παπανικολάου,  Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, από  στελέχη της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς επίσης και από στελέχη    της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και της "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.".
Στη συνάντηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο οποίος, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για τις δημόσιες και ιδιωτικές δράσεις,  υποσχέθηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκχώρησης των πόρων στις Περιφέρειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνάντηση για την παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης κ.ά.
Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. Αντικείμενο της σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων, ήταν η εξέταση θεμάτων που αφορούν τις μελέτες:
·  "Μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης"
·  Μελέτη βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στην παραλιακή Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από κόμβο Παντοκράτορα μέχρι διασταύρωση με Ε.Ο.21"
·  Μελέτη οδού σύνδεσης πόλης Πρέβεζας με Ιόνια οδό.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr