Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00', στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθανασίου Τσίγκου

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00', στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθανασίου Τσίγκου, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση.
Συγκεκριμένα, από το πλούσιο συγγραφικό έργο του λογοτέχνη, θα παρουσιαστούν τα βιβλία του, ''Όταν μιλούν τα όπλα, δακρύζουν και τα κρίνα'' και ''Πρόβα θανάτου 3! 13! 613!''. Τα έσοδα από το πρώτο βιβλίο θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και του δεύτερου θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Για τα 2 βιβλία και την εν γένει συγγραφική προσφορά του Μητς Μήτση, θα μιλήσουν.
Ο Βασίλης Βενέτης, συγγραφέας, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ο Φώτης Μπολόφης, πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ, Αρειοπαγίτης και εν ενεργεία Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.


Ο Λευτέρης Γείτονας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Πρόεδρος του Δ.Σ. των ''Εκπαιδευτηρίων Γείτονα'' και
Ο Διονύσης Παπαχρήστος, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος ΕΜΠ.
Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου και θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης.
Μελοποιημένους στίχους ποιημάτων του συγγραφέα Μητς Μήτση θα ερμηνεύσει η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία ''Οι Λαλητάδες''.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν ηπειρώτικα εδέσματα και ηπειρώτικο τσίπουρο και θα ακολουθήσει γλέντι και χορός, υπό τους ήχους και τραγούδι των ''Λαλητάδων'', που ανέλαβαν την μουσική ευόδωση των παρευρισκομένων, χωρίς μικροφωνική υποστήριξη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα  του Δήμου Ασπροπύργου και την ευγενική χορηγία και προβολή του ATTIKA TV.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

Δείτε ένα μελοποιημένο ποίημα του Μητς Μήτση από τους ''Λαλητάδες''



Λίγα λόγια για τα 2 βιβλία

Όταν Μιλάν τα Όπλα, Δακρύζουν και τα Κρίνα
Αφιερωμένο:
Πρωτίστως στη μνήμα όσων αναγράφονται στο παρόν βιβλίο, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, για το βήτα ή για τον άλφα λόγο, έχασαν τη ζωή τους, καθώς και σε όσους θυσιάστηκαν, εν ολίγοις στους αγωνιστές, στους πραγματικούς πατριώτες, που έπεσαν μαχόμενοι για την ιδέα της πατρίδας.
Επίσης και στους 300 εκάστης Βουλής, υπενθυμίζοντας τους, να κοιτάζουν τα παπούτσια τους, για να σταθούν στο ύψος του Έλληνα. Να μην αναλώνεται η εξυπνάδα τους, μόνο στο να αναμασάει ο ένας τις ανομίες του άλλου, χωρίς επιβράβευση!
Και τέλος, το πιο ουσιαστικό και επίκαιρο, στους νέους μας, προτρέποντας τους, να βγούνε επί τέλους από τη βολή τους, να εγκαταλείψουν τον αλλοτριωμένο βηματισμό, με ψηλά το κεφάλι και οδηγό τις ηθικές αρχές και αξίες, το πάθος του αγώνα με τις ανυπολόγιστες θυσίες των προγενέστερων γενεών μας και να πορευτούν
στο Ελληνικό πνεύμα,
στη μοναδική αλήθεια,
στο παγκόσμιο φως,
στον εαυτό τους!

Πρόβα Θανάτου
Το βιβλίο «Πρόβα Θανάτου, 3! 13! 613!» είναι εννεαμη-νήτικο, η σύλληψή του έγινε στα μέσα του Δεκέμβρη 2011 και γεννήθηκε στον καύσωνα με τις μεγάλες πυρκαγιές, στα μέσα του Αυγούστου 2012. Επομένως πρέπει να είναι αρτιμελές και φωτιά, καυτό καμίνι!
Αν είναι ή δεν είναι, αν έχει ή δεν έχει κουσούρια και πόσα έχει, αν έχει, αυτό εξαρτάται από τον αναγνώστη, από ποια οπτική γωνία αγναντεύει τον ορίζοντα γύρω του!
Η «Πρόβα Θανάτου, 3! 13! 613!», είναι ένα βιβλίο για προληπτικούς, αλλά και για εκείνους που δεν είναι!
Είναι ένα βιβλίο για όσους δε φοβούνται το θάνατο, αλλά και για εκείνους που φοβούνται το θάνατο, διότι οι αναγνώστες, με το διάβασμά του θα αναθαρρήσουν!
Το βιβλίο «Πρόβα Θανάτου, 3! 13! 613!», είναι το αυθόρμητο ξέσπασμα, ενός αγανακτισμένου πολίτη, όπου απεγνωσμένα, μέσα από το αδιέξοδο της απελπισίας, που βρίσκεται και αυτός, όπως όλοι μας τα τελευταία χρόνια, μάχεται τα κακώς κείμενα.
Εφευρήματα και απόρροια, δημιουργήματα από τα εγκάθετα, «εκλεγμένα» τσιράκια, τα πιόνια της παγκοσμιοποίησης, τους ανεκδιήγητους μισέλληνες κυβερνήτες μας, οι εκλεκτοί της τρόικας οι εγκληματίες οι οποίοι, ηθελημένα εκτρέφουν και εκφράζουν, τον πιο ύπουλο και απάνθρωπο εχθρό!
Τον εχθρό, τον δίχως φραγμούς και αναστολές. Τη νέα μορφή πολέμου, με τον οποίο η παγκοσμιοποίηση επιβουλεύεται την ελευθερία των λαών. Μέσω του αδυσώπητου διεθνούς Διευθυντηρίου, του αδίστακτου και αδηφάγου ανώνυμου κεφαλαίου, στο χωρίς διακρίσεις, στις κάθε μορφής εργαζόμενους, όπου γης.
Το βιβλίο «Πρόβα Θανάτου, 3! 13! 613!» είναι χωρίς αναστολές, δε βάζει κανένα φραγμό και δε χαμπερίζει κανένα! Δεν έχει αρχή, ούτε μέση, αλλά και τέλος! Όπου και αν το ανοίξει ο αναγνώστης, είναι μέση, είναι τέλος, είναι μι' αρχή!
Διαβάζεται από όλους!
Προβάλλει το κοινό αίσθημα, την επιθυμία και των σχολιασμό όλων! Αναφέρει τα όσα μεταξύ μας λέμε, για τους υπεύθυνους της σημερινής κρίσης, όπου δημόσια διστάζομε να τα πούμε!
Γι' αυτό το βιβλίο, «Πρόβα Θανάτου, 3! 13! 613!», οι αναγνώστες θα το αγαπήσουν και θα το επαινέσουν, πολλοί δε, εξ αυτών, θα το μισήσουν, θα το κατακρίνουν, θα το κατηγορήσουν, θα το συκοφαντήσουν και θα το πολεμήσουν!
Θα θελήσουν να το θανατώσουν!
Έχουν τα μέσα! Όχι όμως και τη δύναμη...
Η δύναμη ανήκει σ' εμάς! Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε !

Μας περιμένουν πιο δύσκολες και πιο σκληρές ημέρες...