Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ: Πρόθεσή μας μέχρι τέλος του έτους να έχει προχωρήσει η διαδικασία για την διανομή αγροτικής γης σε όλη την χώρα

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου τέθηκε το σχέδιο νόμου «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων – Αγροτικές Μισθώσεις», βάσει του οποίου θα μπορούν να παραχωρούν οι περιφερειάρχες, με απόφασή τους, δωρεάν εκτάσεις σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν διαθέτουν γη τόσο για καλλιέργειες όσο και για την κατασκευή κατοικιών.
Το εν λόγω νομοσχέδιο που όπως αποδεικνύεται έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αγροτών και ανέργων εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Ο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Δριβελέγκα ανέφερε ότι η διαδικασία προχωράει και για τους υπόλοιπους νομούς της χώρας εκτός της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και του Κιλκίς «και πρόθεσή μας είναι μέχρι τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους νομούς».