Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ καθάρισαν τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της πόλης


Με σύνθημα: «Καθαρές Πινακίδες-Ασφαλέστεροι Δρόμοι» ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, καθάρισε σήμερα το πρωί στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ. και τις πινακίδες οδικής σήμανσης από τα αυτοκόλλητα και τα γκράφιτι. 

Η Δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας και οι μαθητές είχαν τη συνδρομή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του τοπικού Ε.Ε.Σ, τη βοήθεια του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και την αρωγή της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας «TOYOTA ΠΟΔΑΣ ΑΕΕ».  

Οι μαθητές εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό και υπό τη συνεχή εποπτεία της Τροχαίας Ιωαννίνων, υλοποίησαν παρεμβάσεις καθαρισμού σε δεκάδες πινακίδες, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τα σημαντικά οφέλη που έχουν οι οδηγοί αλλά και οι πεζοί, όταν οι πινακίδες του Κ.Ο.Κ. διατηρούνται σε καλή κατάσταση. 


Στόχος των μαθητών ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής των πινακίδων σήμανσης, ενώ τη Δράση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού στο δήμο Ιωαννιτών, κ. Νίκος Γκόλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «TOYOTA ΠΟΔΑΣ ΑΕΕ», κ. Απόστολος Πόδας.