Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η «Κιβωτού του Κόσμου» θα οργώσει την Ήπειρο προσφέροντας υπηρεσίες υγείας!

Μια εξαιρετική χρήσιμη δράση ιατρικού περιεχομένου ξεκινάει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα η «Κιβωτός του Κόσμου», ανταποδίδοντας έτσι με το δικό της τρόπο στην τοπική κοινωνία την αγάπη και τη στήριξη που από την πρώτη στιγμή της πρόσφερε.
Πιο συγκεκριμένα, η «Κιβωτός» έχει ετοιμάσει μία ολοκαίνουρια Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, με την οποία σκοπεύει να «οργώσει» ολόκληρη την Ήπειρο, ιδιαίτερα τις απομακρυσμένες περιοχές και χωριά της, προσφέροντας σε πρώτη φάση οδοντιατρικές υπηρεσίες κάθε είδους σε παιδιά, σε πολίτες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σ’ αυτές, όπως είναι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ορεινών οικισμών, αλλά και σε πρόσφυγες!
Εν αρχή η Ήπειρος!


Όπως ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» η Υπεύθυνη του Παραρτήματος Πωγωνιανής της «Κιβωτού του Κόσμου» Άντυ Θεοδωρακοπούλου, αντίστοιχη δράση δεν έχει ξανακάνει η «Κιβωτός», η οποία επέλεξε να ξεκινήσει το «ταξίδι» της Κινητής της Μονάδας από την Ήπειρο και αργότερα θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος σημαντική είναι, όπως είπε, η συνδρομή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με τον οποίο η «Κιβωτός» είναι σε συνεργασία. Ο Οδοντιατρικός θα προσφέρει μέλη του ως εθελοντές για τη λειτουργία της Μονάδας.
Και άλλες υπηρεσίες
Ωστόσο, η Μονάδα της «Κιβωτού του Κόσμου», η οποία βρίσκεται ήδη στην Πωγωνιανή, δε διαθέτει μόνο εξοπλισμό για οδοντιατρικές υπηρεσίες. Όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρακοπούλου, έχει επίσης μηχανήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι γιατροί, όπως καρδιογράφο, απινιδωτή, ακτινογράφο κ.λ.π. για την εξέταση ασθενών μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας. Για το λόγο αυτό η «Κιβωτός» βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων προκειμένου μέλη του, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, να βοηθήσουν ως εθελοντές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
«Στόχος μας θα είναι κυρίως οι άπορες οικογένειες και οι άνθρωποι που εξαιτίας διαφόρων δυσκολιών δε μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας», επισήμανε η κ. Θεοδωροκαπούλου.