Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Σε κοινούς άξονες ανάπτυξης του Πωγωνίου συμφώνησε ο Γ.Γ. Ανάπτυξης κ. Πάνος Σταμπουλιδης


Ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον των κατοίκων του Πωγωνίου συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Πάνος Σταμπουλιδης και ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης κατά την επίσκεψη υπουργικού επιτελείου στην έδρα του Δήμου, το Καλπάκι.
Η ανάδειξη και πιστοποίηση τοπικών προϊόντων ΠΟΠ με απλούστερες διαδικασίες, η πιλοτική εφαρμογή αναπτυξιακών κινήτρων σε επιμεθόριες περιοχές, το καθεστώς φορολογίας του τσίπουρου αλλά και τα σημαντικά ζητήματα της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, της πάταξης του λαθρεμπορίου και της αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων συζητήθηκαν αναλυτικά με συμπεράσματα και πρωτοβουλίες για πρόοδο και από τις δυο πλευρές.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε κοινούς άξονες δράσης για τα περισσότερα θέματα κι ένα ουσιαστικό πλαίσιο συνεργασίας στην κοινή δράση για την ανάπτυξη του Πωγωνίου.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Μάτσιας καθώς και οι συνεργάτες του κ. Σταμπουλιδη κ.κ. Περιστερης και Τσιρώνης.