Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΕΚΟ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΕΚΟ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Με ένα νόμο οι αλλαγές σε ΔΕΚΟ, κλειστά επαγγέλματα, αγορές
Συνδυασμό της γαλλικής «Γραμμής Μαζινό» και του γερμανικού «Blitzkrieg» επιλέγει η κυβέρνηση, η οποία αλλάζει στρατηγική στην οικονομία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξημένα ελλείμματα, τα αιτήματα για νέα μέτρα και τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Παπανδρέου εξετάζει εισηγήσεις του κ. Παπαδήμου Λουκά και κορυφαίων υπουργών να ανατρέψει το χρονοδιάγραμμα, που τοποθετούσε τις αλλαγές, τη μία μετά την άλλη, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011. Ο νέος «κωδικός» είναι «αστραπιαίος πόλεμος»: «Σε ένα νόμο όλες οι αλλαγές για κλειστά επαγγέλματα, απελευθερώσεις αγορών και ΔΕΚΟ».
Θα πρόκειται για νόμο-πλαίσιο με την υπογραφή του πρωθυπουργού, ο οποίος θα παραπέμπει τις λεπτομέρειες σε Προεδρικά Διατάγματα που θα πρέπει να εκδώσουν μέχρι το τέλος του έτους οι κατά τομέα αρμόδιοι υπουργοί.
Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών κρίνεται απαραίτητη για δύο λόγους: Πρώτον, για να περάσει ο κ. Παπακωνσταντίνου τις «εξετάσεις» της τρόικας και, δεύτερον, για να επιταχυνθεί η επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.