Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΠΑΛΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ»


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΠΑΛΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ»

Από τους 27 Καποδιστριακούς στο Νομό Ιωαννίνων, μόνο 3 παλιοί Δήμαρχοι στο «τιμόνι» Καλλικρατικών Δήμων.
Δεν εξελέγησαν οκτώ, τέσσερις συμμετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια και 12 δεν έθεσαν καν υποψηφιότητα...
Ελάχιστοι είναι τελικά στο Νομό Ιωαννίνων εκείνοι οι Καποδιστριακοί δήμαρχοι οι οποίοι θα ηγηθούν δήμων και στην εποχή του Καλλικράτη. Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 27 που υπάρχουν σήμερα στο Νομό μας, μόλις τρεις εν ενεργεία δήμαρχοι θα παραμείνουν στο τιμόνι νέων διευρυμένων ΟΤΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2011.
Οκτώ συνάδελφοί τους περνούν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, τέσσερις συμμετείχαν ως περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι σε άλλους συνδυασμούς, ενώ 12 δεν έλαβαν καν μέρος στις εκλογές ως υποψήφιοι.
Οι σημερινοί δήμαρχοι που θα εξακολουθήσουν να είναι επικεφαλής δήμων και την επόμενη τετραετία είναι οι κ.κ. Καψάλης Κώστας (Καλπακίου), που εξελέγη στο νέο Δήμο Πωγωνίου, Σεντελές Γιάννης (Πραμάντων), ο οποίος επικράτησε ήδη από την πρώτη Κυριακή στα Βόρεια Τζουμέρκα και Παπαναστασίου Γαβριήλ (Κεντρικού Ζαγορίου), που θα είναι ο πρώτος δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Ζαγορίου.

Στο νέο Δήμο Πωγωνίου, ο κ. Ντόντης Ιωάννης (νυν δήμαρχος Άνω Πωγωνίου) δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, όπως και ο κ. Στεργίου Θεοφάνης (δήμαρχος Άνω Καλαμά).
Ο τελευταίος μάλιστα αποκλείστηκε την πρώτη Κυριακή, ενώ ο κ. Ντόντης, αν και πέρασε στο β’ γύρο, έχασε τελικά από τον κ. Καψάλη.