Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αύριο Τρίτη οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων το ακαδημαϊκό έτος 2013-14

Αύριο Τρίτη θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Ο υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως θα δοθεί δυνατότητα μετεγγραφών και στους φοιτητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ το 2011.
«Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.
Είπε ακόμη ότι μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φοιτητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2012 και οι αιτήσεις ήταν 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων πέρυσι.
«Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011», συνέχισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
«Επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι οι υποψήφιοι στο μέλλον θα εξετάζονται σε τέσσερα αντί σε έξι μαθήματα για να μην δοκιμάζονται οι αντοχές τους.