Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Να συνδράμουν και οι απόδημοι Έλληνες»

«Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Το 1821 αγωνιστήκαμε για να συνταχθούμε σε κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο. Σήμερα, με πατριωτική αντοχή, επιδιδόμαστε στον αγώνα για ανασύνταξη της Πολιτείας, για εμβάθυνση και υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, για παγίωση της θέσης που αρμόζει στην Ελλάδα μέσα στην κοινότητα των ευρωπαϊκών κρατών, για προάσπιση της κυριαρχίας της χώρας και στήριξη των συμφερόντων του συνόλου του ελληνισμού», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμα του προς τους Έλληνες του εξωτερικού για την 25η Μαρτίου.
 Στο μήνυμα αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητάει τη συνδρομή των αποδήμων Ελλήνων για να στηριχθεί η προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.
«Η δική σας συμπόρευση και συστράτευση -όπου κι αν βρίσκεστε στην οικουμένη, κήρυκες των δικών μας αξιών και ιδεωδών, απόστολοι φιλελληνισμού στις νέες χώρες σας- και η πεποίθηση ότι οι σκέψεις και οι ενέργειές σας είναι σταθερά στραμμένες προς την Ελλάδα, ενδυναμώνουν το λαό μας στον αγώνα για την ανόρθωση», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσθέτει:
 «Η κρίση επισυμβαίνει, ενώ ευρύτερη αναταραχή πλήττει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ωστόσο και σε πείσμα των πρωτόγνωρων δυσκολιών, η θέση της χώρας μας παραμένει στέρεη, σε μια καίρια περιοχή όπου παλαιές παράμετροι σταθερότητας και ασφάλειας έχουν κλονιστεί ή αμφισβητούνται».