Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση για τους αυτοκινητόδρομους

Τα έργα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015

Tη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ ύψους 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν.
 Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι επενδύσεις αυτές - που συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων έργων υποδομής στην Ελλάδα - είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς συνδέουν τις περιφέρειές της με ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι η οικονομική ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές χαρακτήρισαν τους αυτοκινητοδρόμους ως επενδύσεις «έργων προτεραιότητας», καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της χώρας και των περιφερειών της. 
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας.

Τα έργα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015, ενώ στη συνέχεια θα απασχολούνται στη διαχείρισή τους περίπου 1.700 άτομα.