Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ιόνια Οδός: Προσπάθεια ένταξης-υλοποίησης σε αυτό το ΕΣΠΑ για το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά

Το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά είναι φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ενός από τους 4 παγωμένους αυτοκινητόδρομους

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Δ. Μακρή είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, για την προώθηση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά. Ειδικότερα,σε συνέχεια των ενεργειών που είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο από πλευράς Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (σύνταξη και υποβολή τεχνικού δελτίου, έγγραφο 1812/29.04.2013 της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας»), η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για εγγραφή του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Το Υπουργείο Υποδομών ολοκληρώνει το «τεχνικό δελτίο πράξης» και το «φύλλο αξιολόγησης» για να τα διαβιβάσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Ζήτησα από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη να ενταχθεί στο ΠΔΕ, στο σύνολό του, ο πολύ σημαντικός οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης, ώστε να γίνει ενάριθμο και να μπορεί να δημοπρατηθεί εντός του 2013».



Παράλληλα, σε συνεργασία του Σταύρου Καλογιάννη με τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» κ. Π. Σαββαΐδη και με το Υπ. Υποδομών, κινούνται οι σχετικές διαδικασίες, ώστε την επίβλεψη του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά να αναλάβει η Εγνατία, η οποία διαθέτει στα Ιωάννινα περιφερειακή υπηρεσία, με έμπειρα στελέχη.
Nα θυμίσουμε πως πρόσφατα είχε ξεκινήσει η ανάθεση της μελέτης για την μετατροπή του δρόμου από σε αυτοκινητόδρομο. Το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά είναι φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ενός από τους 4 παγωμένους αυτοκινητόδρομους.

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com