Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αντιδράσεις για τη μεταφορά του ΕΚΑΒ Δολιανών στο Καλπάκι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη. Σε κοινή ανακοίνωση το Τοπικό Συμβούλιο Δολιανών, η Αδελφότητα Δολιανιτών, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Δολιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο ΑΣΜΕΚ Δολιανών κάνουν λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις του κ. Παπαδιώτη» και ζητούν από τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Πωγωνίου να πάρουν άμεσα και δημόσια θέση.
Μεταξύ άλλων, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «τα Δολιανά είναι το σχολικό κέντρο του Δήμου Πωγωνίου (52 μαθητές στο Γυμνάσιο και 86 στο Λύκειο), και εκτιμούμε ότι τα παιδιά όλων μας αξίζουν αυξημένης προστασίας.  Ο σταθμός του ΕΚΑΒ Δολιανών  από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που έχουν διατεθεί δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, ενώ όλοι οι φορείς του χωριού έχουν ανταποκριθεί  εθελοντικά σε κάλυψη υλικοτεχνικής υποδομής και οποιασδήποτε ανάγκης έχει προκύψει.


Θα πρέπει να πούμε ότι το ασθενοφόρο του Τομέα Δολιανών είναι μετακινούμενο, η βάση του δεν είναι ξενοδοχείο των διασωστών, όμως είναι αναγκαία η ύπαρξή του ώστε να εξυπηρετούνται σε ανθρώπινο επίπεδο οι ανάγκες του προσωπικού των ασθενοφόρων, έτσι ώστε να διατηρείται το αξιόμαχο αυτού καθόλη τη διάρκεια των βαρδιών.
Από το 2008 έως και σήμερα, η λειτουργία του ΕΚΑΒ Δολιανών είναι άψογη και δεν έχει υπάρξει κανένα παράπονο από κανένα άλλο χωριό σε ολόκληρο το Πωγώνι, και όχι μόνο. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ο Τομέας Δολιανών υποστηρίζεται από μόνιμο Ιατρό Γενικής Ιατρικής.
 Η θέση της βάσης του ΕΚΑΒ Δολιανών είναι η σωστή καθώς υποστηρίζει ισάξια τόσο το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, όσο και το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας».
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «επειδή ο κ. Παπαδιώτης αναφέρεται σε προδιαγραφές ίδρυσης ενός Τομέα ΕΚΑΒ αναρωτιόμαστε:
Αλλάζουν οι προδιαγραφές με τη μεταφορά της έδρας ΕΚΑΒ σε απόσταση 5 χιλιομέτρων (γιατί τόσο είναι Δολιανά – Καλπάκι);
Βάσει ποιών προδιαγραφών ο ίδιος  προέκρινε την ίδρυση του Τομέα Φιλιππιάδας σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τον Τομέα Άρτας;». 


ΠΗΓΗ: http://proinoslogos.gr/