Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»: Σχετικά με την απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»


Τοποθέτηση του υποψηφίου δημάρχου Πωγωνίου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Παναγιώτη Καραγιάννη

Σχετικά με την απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, που  απεργούν σήμερα 3 και αύριο 4 Απρίλη, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. 
Σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, μια κατάσταση που στο Δήμο Πωγωνίου είναι τραγική.
Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες των δημόσιων δομών,  ενώ χρηματοδοτούν αντίστοιχα ιδιωτικά προγράμματα  (ΜΚΟ κλπ).

Προωθούν την αντικατάσταση δημόσιων κοινωνικών δομών με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και την αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων για τη χρηματοδότησή τους.  
Προσπαθούν να μπαλώσουν με περιορισμένα προγράμματα και με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας τις μεγάλες ανάγκες κοινωνικής στήριξης, που υπάρχουν.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο κάλπικες ήταν οι υποσχέσεις στήριξης των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, από Δημάρχους και ΚΕΔΕ, αφού όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο για τη δημιουργία μόνιμων κοινωνικών δομών για τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται, αλλά συνεισέφεραν στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ και σε προγραμματικές συμβάσεις με ιδιωτικούς φορείς.
 Στηρίζοντας τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, παλεύουμε και απαιτούμε:
•Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.            
•Να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.                                                       
Καλούμε τους εργαζόμενους και σε αυτές τις δομές, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και στην περιοχή μας, να κάνουν κριτήριο ψήφου στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, την ίδια τους τη ζωή. 
Να οργανώσουν την αντίδρασή τους. 
Να βρεθούν στα σωματεία και τους συλλόγους τους. 
Να αντιπαλέψουν τους υπαίτιους της κατάστασης που βιώνουν και το πολιτικό τους προσωπικό όσα «προσωπεία» και αν αλλάξει. 
Να στηρίξουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού: στην Ευρωβουλή, τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πωγωνίου.


ΠΗΓΗ: http://lksisp.remen.gr/