Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ιωάννινα: Η διαχείριση του προσφυγικού αποφέρει αναγνώριση και πόρους

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών και η σημερινή Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία της στην διαχείριση του προσφυγικού.

Ανέπτυξε συνεργασίες, υλοποίησε προγράμματα και δημιούργησε δομές για την διευκόλυνση των προσφύγων και την κοινωνική τους ένταξη.

Ο Δήμος είναι σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συνεργασία που επιτρέπει από τη μία την ανάπτυξη πολιτικών στήριξης των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών και από την άλλη την υλοποίηση σημαντικών έργων.

Οι πολιτικές που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή εκτός από την ευρωπαϊκή αναγνώριση, έχουν αποφέρει στην πόλη και τους δημότες 4.312.440€.  για τη βελτίωση  των υποδομών,  την υλοποίηση  δράσεων κοινωνικής συμπερίληψης των προσφύγων – μεταναστών αλλά και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Από το ποσό αυτό τα 3,4 εκατομμύρια προέρχονται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και έχουν διατεθεί για τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

 Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κατσικάς, προϋπολογισμού 420.000,00€

 Ανακατασκευή́ Κτιρίου για δημιουργία (Δια)πολιτισμικού Κέντρου στα Ιωάννινα, προϋπολογισμού 400.000,00

 Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Περάματος, προϋπολογισμού 420.000,00€

 Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κουτσελιού, προϋπολογισμού 630.000,00€

 Σύνδεση Δομής Κατσικά́ με τον Παραλίμνιο Πεζοδρόμο Ποδηλατόδρομο, προϋπολογισμού 900.000,00

 Σχεδιασμός και πλάνο δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης των Ιωαννίνων ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, προϋπολογισμού 380.000,00€

 Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων – Αθλητικών Χώρων και Παιδικών Χαρών Δήμου Ιωαννιτών, προϋπολογισμού 321.000,00 €

«Η Δημοτική Αρχή   δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια  εξεύρεσης και αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, στοχεύοντας πάντα στην ενίσχυση  της κοινωνικής ένταξης  του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού αλλά και στη βελτίωση των υποδομών της περιοχής μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/