Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Συναντήσεις για την λύση και την επανεκκίνηση των εργασιών

Η Ιόνια Οδός είναι το μεγαλύτερο έργο της Δυτικής Ελλάδας και της Ήπείρου.
Δυστυχώς το έργο είναι παγωμένο εδώ και μήνες λόγω της παύσης της τραπεζικής συμμετοχής στο επενδυτικό σχήμα.
Ωστόσο σημαντικές συναντήσεις γίνονται από τους τοπικούς φορείς για την εξεύρεση λύσης και επανεκκίνησης των εργασιών.


Την Τετάρτη 31/08/2011 ο βουλευτής κ. Σπύρος Μαργέλης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη και το Γενικό Γραμματέα, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση όλων των δυνατοτήτων και των προοπτικών που συζητούνται για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υλοποίηση της σύμβασης για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ (από την άρνηση των τραπεζών για περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων).

Ο βουλευτής έθεσε με έμφαση την ανάγκη επανέναρξης των εργασιών και ζήτησε από τον Υφυπουργό να αναλάβει κάθε περαιτέρω αναγκαία πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων και την επανέναρξη των έργων.
Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή πως το Υπουργείο πράττει το καλύτερο για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και προς μέσα στους προσεχείς μήνες θα έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις.

Επιστολή προς τoν Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα απέστειλε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Ρόκος σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται για έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα αλλά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., όπου συζητήθηκε η πορεία του έργου Ολυμπία Οδός χωρίς να συζητηθεί η πορεία του έργο Ιόνια Οδός .
Τόσο η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ όσο και ο νέος αυτοκινητόδρομος ΑΜΒΡΑΚΙΑ - ΑΚΤΙΟ αποτελούν τα μεγάλα έργα στην ευρύτερη περιοχή που με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους θα συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην ανάπτυξη της Λευκάδας και όλης της Δυτικής Ελλάδας.


ΠΗΓΗ: www.lefkadaslowguide.gr