Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

Συμπληρώθηκε το σχέδιο για τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Με αυτό ικανοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα δύο ημέρες πριν την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο.
Το συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, την εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αφορά στις διαθεσιμότητες υπαλλήλων των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Η δέσμευση της κυβέρνησης για το 2013 είναι να βγουν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, και άλλοι 12.500 έως το τέλος του προσεχούς Δεκεμβρίου.


Τα νούμερα προκύπτουν από όλα τα υπουργεία, όμως τα υπουργεία αυτά που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος είναι το Εσωτερικών, το Υγείας, το Παιδείας και το Άμυνας.
Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε εξελιχθεί σε θρίλερ η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που καθώς φαίνεται λύθηκε στο παρά πέντε. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση είχε ήδη έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο που ωστόσο μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης θα μείνει στο συρτάρι.
Τα κλιμάκια της Τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποδεχθεί θετικά τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης σε σχέση με τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, ωστόσο τον τελικό λόγο, όπως πάντα, θα τον έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του κλιμακίου της τρόικας.