Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Παναγιώτης Τσούνης: Αγανακτείς σαν πολίτης, σαν δημότης, σαν άνθρωπος, στην ανεπάρκεια και την ανικανότητα του κ. Καψάλη για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων


Αυτό που σε κάνει να αγανακτείς σαν πολίτης, σαν δημότης, σαν άνθρωπος, δεν είναι αυτή καθ εαυτή η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του κ. Καψάλη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι τελευταίες χιονοπτώσεις αλλά η δικαιολογία που προβάλει:
- Δεν έχουμε λέει λεφτά για αλάτι!
Αυτά τα λέει αυτός ο κύριος, που ‘’ξέχασε’’ να εισπράξει, από μια και μόνο επιχείρηση, έσοδα που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Και ρωτάει ο απλός δημότης:
- Πόσους χιλιάδες τόνους αλάτι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με αυτά τα εκατομμύρια κ. Καψάλη;
Πόσα εκχιονιστικά μηχανήματα;
Να ένα ερώτημα που θέτουν πρώτα απ όλα οι κάτοικοι των πάνω από δέκα μέρες αποκλεισμένων χωριών του Πωγωνίου. Να ένα ερώτημα που θέτουν δεκάδες κτηνοτρόφοι που τα ζωντανά τους είναι ακόμη κλεισμένα χωρίς τροφή και χωρίς νερό, γιατί ο κ. Καψάλης δεν μπορεί να αγοράσει λέει αλάτι.

Υ.Γ. Το ερώτημα αυτό το έθεσε χθες την Κυριακή και ο παπάς ενός μικρού χωριού του Δήμου Πωγωνίου, όταν έμαθε ότι μια γριούλα τσακίστηκε στους πάγους, καθώς πήγαινε στην Εκκλησία, για ένα μνημόσυνο, στα σαράντα ενός χωριανού της: - Ήμαρτον Θεέ μου, είπε, ‘’ξέχασε’’ ο κ. Καψάλης να εισπράξει δυο εκατομμύρια, και τώρα δεν έχει λέει λίγο αλάτι να ρίξει στο δρόμο προς την Εκκλησία;