Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Αρχαιρεσίες στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης (29-05-2016)

Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έληξαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη στις 29 Μαΐου 2016, σε έντονο Ηπειρτικο ενωτικό κλίμα.
Το σημαντικότερο μως ήταν, συγκριτικά με τον αριθμό των εκπροσπων, η μεγάλη συμμετοχή νων ανθρώπων και ιδιατερα γυναικν!
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Σπρος Κωσταδμας, δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, εκπροσώπησε ο Πρεδρος του, κριος Χρυσοστόμος Δήμου, ο οποος αφο συνεχάρη το απερχόμενο Διοικητικ Συμβολιο για την προσφορά του, αναφέρθηκε στους στόχους και τα οράματα των Ηπειρωτών σε όλο τον κόσμο, αλλ και στη δυναμικότητα και τα φιλοπτρια αισθήματα που διακρίνουν τους Ηπειρώτες, (παρακαταθήκες τις οποες κληρονομήσαμε από τους τιμημένους προγόνους μας,) ευχήθηκε στο νέο Δ. Σ. κάθε επιτυχία, τονίζοντας ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού είναι πάντοτε δπλα μας και θα μας συνδράμει όπου και όπως μπορεί.
Νέα πρόεδρος εξελέγη η κυρα Δμητρα Πτσα.
Σημειώνουμε ότι η κυρα Πέτσα, είναι η πρώτη γυνακα που εκλέγεται Πρόεδρος, στην ιστορα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, (σύμφωνα με τα στοιχεα του αρχείου της Ομοσπονδίας μας).
Η κυρα Πέτσα, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στις Ηπειρώτισσες και στον σπουδαίο ρλο τους ο οποος είναι καθοριστικός στους Ηπειρώτικους Συλλόγους, όπου κατά γενική ομολογία βλέπουμε τα Ηπειρωτικ Νιάτα να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται μέσα από τους Συλλόγους τους, διατηρώντας τις παραδόσεις μας. Αυτό οφείλεται στην Ηπειρώτισσα μητέρα πρωτίστως εμπεδώνοντας στα παιδιά της τα χρηστά ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976
Προεδρεο:
1. Πρόεδρος: Δμητρα Πτσα
2. Αντιπρόεδρος: Θεοφνης Καλυβιτης
3. Γεν. Γραμματέας: Θεχαρης Σακελλαρου
4. Γραμματέας, Υπ. Τύπου & ιστοσελδας: Θωμς Γκνης
5. Ταμίας: Νικλαος Σταμτης
6. Μέλος Γεργιος Γιωττσας
7. Μέλος Ελευθριος Δημητρου
8. Μέλος Ιωννης Παπαδπουλος
9. Μέλος Λεωνδας Παππς
10. Μέλος Δημτριος Ντκος 11. Μέλος Απστολος Τσιρογιννης
Αναπληρωματικοί:
1.Δοκόπουλος Βασίλειος
2.Ζώτος Σωτήριος
3.Χήρας Σωτήριος
Εξελεγκτικ Επιτροπ:
1.Τσόδουλος Μάρκος
2.Δημητρίου Γεώργιος
3.Βέλλιος Σπυρίδων