Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο 16χρονος Νικόλας από την «Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου» στην Πωγωνιανή 1ος στον αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Νεμέτσικα 2015»

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου «Νεμέτσικα 2015» στα 6 km και 20 km με διοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Μερόπης υπό την Αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου.
Ο Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη, όπου στην περιοχή μέσα σ ένα δάσος με αιωνόβιες βελανιδιές βρίσκεται ένα μοναστήρι 400 ετών.
Τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου στην Πωγωνιανή συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις και στα δρώμενα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, παρακολούθησαν την λειτουργία στην Ι.Μ Αγίου Ιωάννη το Σάββατο 29/8/2015 και την Κυριακή 30/9/2015 συμμετείχαν στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου  «Νεμέρτσικα 2015», ως δρομείς και ως εθελοντές.

Ο 16χρονος Νικόλας έλαβε μέρος συμμετέχοντας ως δρομέας στη διαδρομή των 6km και ανάμεσα στους 50 δρομείς κατάφερε να τερματίσει πρώτος!!!
Ο Νικόλας συμμετείχε για πρώτη φορά σε Αγώνα Δρόμου χωρίς να έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή προπόνηση με κίνητρο του την εμπειρία της συμμετοχής. Έτρεξε ανάμεσα σε 50 δρομείς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν ενήλικες. Δηλώνει έκπληκτος με τη νίκη του και συνάμα περήφανος και χαρούμενος. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής του έδινε δύναμη και θάρρος η συμβουλή που του είχε δώσει ο Πάτερ Αντώνιος λέγοντας του ότι «Η κούραση είναι μια σκέψη του μυαλού και η προσπάθεια και η θέληση είναι που μετράνε», αυτά σκεφτόμουν και έπαιρνα δύναμη να μην κοπιάσω και να συνεχίσω λέει ο Νικόλας.
Ο Νικόλας και όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Κιβωτό του Κόσμου μαθαίνουν από μικρή ηλικία να αγαπούν ιδιαίτερα τον αθλητισμό και πέρα από την άσκηση του σώματος λαμβάνουν και τα πνευματικά οφέλη που τους προσφέρει. Η Κιβωτός του Κόσμου έχει διδάξει στα παιδιά της, τη σημασία και τη σπουδαιότητα του «Ευ Αγωνίζεσθε» και τους κινητοποιεί εμφυσώντας τους τη δύναμη και την πίστη που τους προσφέρει η χάρη στο Θεό.

Αυτή την πίστη και την δύναμη έκανε πράξη και ο Νικόλας και πρώτευσε, αναμένοντας ακόμη πολλές πρωτιές στην πορεία της ζωής του!