Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διόρθωση στο χαράτσι της ΔΕΗ

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχετε προσέλθει στους αρμόδιους δήμους και να εξηγήσετε ποια είναι τα λάθη!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσετε το χαράτσι.
Εσείς είστε αναγκασμένοι να καταβάλλετε όλο το ποσό που αναφέρεται στον λογαριασμό σας και στην συνέχεια θα σας αφαιρεθεί το παραπάνω ποσό.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για το έτος 2012 το ειδικό τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος σε πέντε ισόποσες δόσεις, από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.
Για το έτος 2012, το τέλος βαρύνει τον κατά την 31η Μαρτίου 2012 κύριο ή επικαρπωτή του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Σε μη οικιακά ακίνητα ( βιομηχανίες, πάρκινγκ, ξενοδοχεία) μεγαλύτερα από 1.000 τετραγωνικά μέτρα, ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους, που προκύπτει βάσει της τιμής ζώνης, μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων τμήμα και κατά 60% για το άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων τμήμα του ακινήτου.
Για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 λαμβάνεται υπόψη το εμβαδόν της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αποτυπώνονται στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. κατά την 31η Μαρτίου 2012.
Απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος ακινήτων το 35% της συνολικής επιφάνειας, βάσει της οποίας υπολογίζεται το τέλος, των κύριων αποκλειστικά τουριστικών καταλυμάτων, δηλαδή των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ.
Ο μειωμένος συντελεστής ( 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό) του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εφαρμόζεται σε πρόσωπα που τα ίδια ή πρόσωπα που τα βαρύνουν φορολογικά, παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, καθώς και σε πρόσωπα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN, σε ποσοστό από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
Ο μειωμένος συντελεστής που ισχύει για τους ανάπηρους ή τα πρόσωπα που βαρύνονται με ανάπηρο καθώς και για τους πολύτεκνους, εφαρμόζεται, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει στον ή στη δικαιούχο, και όταν η ως άνω κατοικία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα στον ή στη σύζυγο του ή της δικαιούχου, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων.


ΠΗΓΗ: www.Star.gr