Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Χάνουν τις εξισωτικές αποζημιώσεις αγρότες εννέα Κοινοτήτων του Πωγωνίου


Απεντάσσονται οι Τ.Κ. Δολιανών, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Σιταριάς, Καλπακίου, Ρεπετίστης, Αρετής, Βροντισμένης και Ριαχόβου.

Οι αγρότες του μισού σχεδόν Δήμου Πωγωνίου χάνουν τις εξισωτικές αποζημιώσεις μετά τη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών που έγινε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Χθες ο Δήμος έστειλε επιστολή στον Υπουργό στον οποίο επισημαίνει ότι με το νέο σχεδιασμό απεντάσσονται οι τοπικές κοινότητες Δολιανών, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Σιταριάς, Καλπακίου, Ρεπετίστης, Αρετής, Βροντισμένης και Ριαχόβου.
Με την απένταξη, όπως σημειώνεται στην επιστολή που υπογράφεται από το Δήμαρχο Κ. Καψάλη, «μπαίνει ταφόπλακα στην πρωτογενή ανάπτυξη καθώς αποκλείει δεκάδες αγρότες από τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια». Ο Δήμαρχος αναφέρει πώς «οι συγκεκριμένες κοινότητες συνεχίζουν να πληρούν τα κριτήρια που τις ενέταξαν στον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών και τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά έχουν διογκωθεί».
Καταλήγοντας ζητά επανεξέταση των περιοχών και την αναθεώρηση της απένταξης των ανωτέρω τοπικών κοινοτήτων από τον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών.