Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στηρίζει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο έργο της


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στηρίζει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2019)
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αναλαμβάνει πολύπλευρες πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνητότητας και νοσηρότητας.
Φέτος όπως κάθε χρόνο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2019) θα πραγματοποιήσει ευρείες κοινωνικές δράσεις για την ανάδειξη της αξίας της πρόληψης από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ στηρίζει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο έργο της και στην προετοιμασία για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με τη σειρά της ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες διεθνείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.