Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΙΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σε επόμενη φάση της εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας θα συμπεριλάβει και τους εκπαιδευτικούς


Σε επόμενη φάση θέτει η κυβέρνηση την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και για τους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα έχει ολοκληρώσει την αποτίμηση για τον αριθμό των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών το Μάρτιο και στη συνέχεια θα εξετάσει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.


«Πρώτος στόχος μας είναι ο εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία» έχει δηλώσει η υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου στην «ΗτΣ», προσθέτοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις που απαντούν «σε χρόνιες στρεβλώσεις και ανισοκατανομές προσωπικού σε όλη τη χώρα».
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την κα Χριστοφιλοπούλου, όπου υπάρχει πλεόνασμα εκπαιδευτικών λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:


Μετακινούνται εκπαιδευτικοί σε άλλο σχολείο ή σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Για παράδειγμα, οι καθηγητές σε ειδικότητες των αγγλικών ή της γυμναστικής μετακινούνται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια.
Γίνεται δεύτερη ανάθεση συναφούς μαθήματος (π.χ. ένας φιλόλογος ξένης γλώσσας να διδάσκει ιστορία ή άλλο μάθημα).
Μετακινούνται υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε άλλους φορείς, π.χ. της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου μπορούν να προσφέρουν.
Ήδη, η υφυπουργός έχει δηλώσει ότι οι υπεράριθμοι γυμναστές μπορούν να διατεθούν στους δήμους για δράσεις μαζικής άθλησης.