Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: "Κινητικότητα" για την τήρηση του Καταστατικού ζητούν εκ νέου οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου

Τις επόμενες ενέργειές τους αποφάσισαν το μεσημέρι της Τρίτης, σε συγκέντρωσή τους, οι ΕΑΣ και οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου, οι οποίοι με ψήφισμά τους θα προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους φορείς όλης της περιοχής.
Βασικό και πάγιο αίτημα, η τήρηση του Καταστατικού.
Από την πλευρά της Αγροτικής διά του διοικητή της, Θεόδωρου Πανταλάκη έχει στείλει τελεσίγραφο προς τους προέδρους των ΕΑΣ της Ηπείρου ότι με την πρόσληψη οικονομοτεχνικού συμβούλου, που ανακοινώθηκε την Δευτέρα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το διεθνή διαγωνισμό σχετικά με την πώληση του "πακέτου" των μετοχών της τράπεζας.
Επί της ουσίας, οι Ενώσεις αμφισβητούν την απόφαση της ΑΤΕ να πωλήσει σε τρίτο επενδυτή που δεν έχει παρουσία στο υφιστάμενο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.
Η αντίρρησή τους, θυμίζουμε, εδράζεται στο άρθρο 8 του καταστατικού, που προβλέπει ότι εάν η τράπεζα θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη», οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι μέτοχοι μειοψηφίας) με βάση την αξία της εταιρείας, που καταγράφεται στους ισολογισμούς.
Τήρηση του Καταστατικού ζητούν οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της περιοχής, με σχετικό τους ψήφισμα έπειτα από σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης.
Τέλος, θυμίζουμε, ότι το Εφετείο Ιωαννίνων πρόσφατα απέρριψε τις αγωγές των Ενώσεων για αντικαταστατική και παράνομη εξαγορά μετοχών από την ΑΤΕ.
Οι Ενώσεις ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν έκλεισε νομικά το θέμα, καθώς το Εφετείο δεν εξέτασε την ουσία και είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο.