Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Με «αντίποινα» απειλεί την ΑΤΕ ο Δήμος Πωγωνίου

Ομόφωνη είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πωγωνίου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, να ζητήσει από την Αγροτική Τράπεζα να μην υλοποιήσει την πρόσφατη απόφασή της, σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος στον Παρακάλαμο και σε δεύτερη φάση στο Δελβινάκι.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του Πωγωνίου το τελευταίο διάστημα έχει να κάνει με την επιστροφή στο προσκήνιο της απόφασης της ΑΤΕ να δημιουργήσει ένα κεντρικό κατάστημα στο Καλπάκι, κλείνοντας τα υποκαταστήματα σε Παρακάλαμο και Δελβινάκι και αποδυναμώνοντας το υποκατάστημα της Κόνιτσας.
Η πρόθεση της ΑΤΕ έγινε γνωστή από τις αρχές του 2011 όμως στην πορεία και λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν, δεν προχώρησε. Αντιθέτως όμως στο τέλος Δεκεμβρίου έγινε γνωστή η απόφαση της Τράπεζας, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τρίτη, παρουσία και δεκάδων πολιτών εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην προοπτική αυτή και εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο να έρθει σε επαφή με την κεντρική διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να βρεθεί λύση.
Σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, τότε η απόφαση του Σώματος όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης είναι να διακοπεί η συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου με την Αγροτική, ενώ και οι πολίτες θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
«Η Αγροτική έχει διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στήριξης του εισοδήματος της περιοχής και είναι δεμένη ιστορικά με τους αγρότες. Εάν η διοίκηση της ΑΤΕ επιμείνει στην απόφαση ο Δήμος Πωγωνίου θα διακόψει τη συνεργασία που έχει μαζί της, ενώ και οι δημότες θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Πιστεύω πάντως ότι θα βρεθεί ενδιάμεση λύση και θα ανακληθεί η απόφαση», σημείωσε.


Συζητήσεις για την ΕΟΖ
Σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί στο μεταξύ η προοπτική δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην παραμεθόριο περιοχή σύμφωνα και με την σχετική πρόταση του ΕΒΕΑ πριν από λίγες ημέρες.
Η περιοχή δεν βρίσκεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο μιας αντίστοιχης πρότασης και προοπτικής, φαίνεται όμως ότι είναι η πρώτη φορά που το θεσμικό πλαίσιο είναι περισσότερο ολοκληρωμένο, παρέχοντας τις δυνατότητες υλοποίησης της προοπτικής αυτής.
«Βρισκόμαστε σε επαφή με τους φορείς της Θράκης, όπου έχουν γίνει περισσότερα βήματα και σε συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Καχριμάνη θα δούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το αίτημα, που δεν είναι τωρινό, αλλά διαχρονικό. Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας εδώ και πολλά χρόνια μιλούσε για ζώνες ελεύθερου εμπορίου στα σύνορα. Δεν μιλάμε σήμερα για το ίδιο πράγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τη δυνατότητα αναπτυξιακών προοπτικών», σημείωσε ο κ. Καψάλης.


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr