Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Super League: AEK-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Με σημαντική παρουσία κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ διεύρυνε το νικηφόρο σερί της στα πέντε παιχνίδια επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ, ο οποίος απείλησε στο τέλος Με αμέτρητες απουσίες η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, θύμισε περισσότερο ΑΕΚ ακόμη και από τις φορές που έπαιζε υπερπλήρης τη φετινή σεζόν.
Ο Νίκος Κωστένογλου παρατάσσοντας μια ενδεκάδα εκτάκτου ανάγκης, με τρεις δεξιούς μπακ στην αρχική σύνθεση (Αργυρίου, Κοντοές, Γεωργέας), κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του. Μαχητικότητα, υπεροχή, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φάσεις και γκολ, με φυσικό επακόλουθο τη νίκη. Την 5η συνεχόμενη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραμονή της Ένωσης στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετά το πέρας της 13ης αγωνιστικής.
Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους. Το ασφυκτικό πρέσινγκ από τους μέσους και τους επιθετικούς της ΑΕΚ στα 3/4 του γηπέδου έφερε αποτέλεσμα. Ο δικέφαλος βρήκε γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα, αποφεύγοντας τις περιπέτειες του αγώνα με την Κέρκυρα, που έψαχνε μέχρι αργά το γκολ.
Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Χοσέ Κάρλος με κοντινό πλασέ μετά από μπαλιά του Κλωναρίδη, με την ΑΕΚ να έχει προλάβει ήδη σε αυτό το διάστημα να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Κλωναρίδη στο 10ο λεπτό.
Με την συμπλήρωση μισή ώρα αγώνα, ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε με τους παίκτες του Άγγελου Αναστιασιάδη να βρίσκουν δειλά- δειλά την ευκαιρία να πατήσουν την κιτρινόμαυρη περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ευτύχισε να πετύχει ακόμη ένα γρήγορο γκολ, στο 52', όταν ο Χοσέ Κάρλος έφυγε στην αντεπίθεση, έσκαψε την μπάλα για να κάνει το γέμισμα προς την μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ και ο επερχόμενος Πάντος, με το κεφάλι, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Μετά το δεύτερο γκολ η Ένωση έδωσε χώρο στον ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι, όπερ και εγένετο.
Στο 73' ο Κυριάκος εκτέλεσε το φάουλ ο Μάκος στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή και στην επαναφορά ο Κώτσιος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1.
Στη συνέχεια η Ένωση προσπάθησε να σπαταλήσει χρόνο, μη ρισκάροντας να δεχτεί ακόμη ένα γκολ από τον ΠΑΣ. Οι κιτρινόμαυροι ροκάνισαν το χρόνο και το τελικό σφύριγμα του Γιάχου τους βρήκε νικητές.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Κάλα, Μπέλεκ, Κάρλος (76' Γκερέιρο), Σιαλμάς (66' Τσίτας), Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Κλωναρίδης (61' Ρίκκα).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Φέγκρους, Λίλα (74' Ντάσιος), Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί (53' Κυριάκος), Πατσατζόγλου (22' Ανδράλας)