Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μειωμένη δυνατότητα και ανυπαρξία αντίδρασης της δημοτικής αρχής Πωγωνίου στην ΕΟΖ και το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Είναι η μειωμένη δυνατότητα και η ανυπαρξία αντίδρασης τούτης της δημοτικής αρχής Πωγωνίου και όχι μόνο (αλήθεια που είναι η Ομοσπονδία μας, που οι Αδελφότητές μας μήπως  εξαντλούν την παρουσία τους στις θερινές ημερίδες με τα μεγάλα λόγια και το πολύ τσίπουρο ή αρκούνται στο τσάι στα πολυτελή Hilton των Αθηνών;).
Βάλθηκαν λοιπόν από το Πωγώνι να διώξουν τη ΔΟΥ, την έδιωξαν να φύγει το Ειρηνοδικείο, έφυγε, (η Κόνιτσα όμως που αντέδρασε το κράτησε) αύριο θα διώξουν την ΑΤΕ και ύστερα τι έχει σειρά;  δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμα. Εκεί όμως βρήκαν να  φτιάξουν – για το καλό μας ντε! – το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών (ή στρατόπεδο συγκέντρωσης για άλλους), εκεί τελευταία και την ΕΟΖ, δηλ. την ειδική οικονομική ζώνη!...(εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τούτα τα δυο πάνε πακέτο γι’ αυτό και παρότι λογικά το κέντρο θα έρεπε να γίνει αλλού π.χ. Φιλιππιάδα εντούτοις ο Περιφερειάρχης μας και οι Τοπικοί μας Άρχοντες το φέραν εδώ.  
Όμως όπου αλλού έγινε ΕΟΖ έδειξε ότι αυτή δεν είναι παρά χώρος όπου ανθεί η μαύρη εργασία (= με τις παράνομες εργασιακές σχέσεις), όπου λεηλατείται το περιβάλλον (αυτό το μοναδικό και μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής μας), και Θεός φυλάξει μην σ’ αυτό φέρνουν για ενταφιασμό και επικίνδυνα απόβλητα και όχι μόνο από τη χώρα μας ή το κάνουν ελεγχόμενη κυνηγητική ζώνη. Η Τοπική Κοινωνία καθόλου δεν ωφελείται απ’ αυτήν, ούτε οι άνθρωποί της ούτε τα όποια προϊόντα τους αλλά ούτε και το κράτος. Αντίθετα  από τις ΕΟΖ ωφελούνται οι κάθε είδους επιτήδειοι, οι ... όποιοι ευκαιριακοί επενδυτές, η μαύρη εργασία ακόμη και η εθνική κυριαρχία κινδυνεύει εκεί.  Άραγε μήπως συμφωνήθηκε είδη και τούτο: να πωλούνται εκεί  και να αγοράζονται και οι υδρογονάνθρακες του Πωγωνίου; Οι γνήσιοι Πωγωνήσιοι (τους γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε;) αντιδρούν γιατί μεταξύ άλλων έχουν και ένα μέτρο σύγκρισης:
Δεν ξεχνούν ότι εκεί στο Καλπάκι προτού λίγα χρόνια είχαν στηθεί θερμοκήπια στα οποία όμως ποτέ δε δούλεψε κανένας Έλληνας.      
Αλλά για όλα  -είπαμε- και οι πάνω και οι κάτω βρήκαν και τα κάνουν! Πάντως όλοι αποδεικνύουν ότι τους Πωγωνήσιους τους έχουν "γραμμένους". Και στο Πωγώνι και τους ανθρώπους του επανέρχεται η κατάρα η ανάπτυξη να εξαντλείται μόνο και μόνο ……το να χρειάζονται πάλι  άδεια να πηγαίνουν στο σπίτι τους.