Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κυριαρχεί στην αγορά της φέτας η «Δωδώνη»

Δυναμική πορεία στην αγορά της φέτας και αυξημένες πωλήσεις παρουσιάζει η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά σε όλους τους τύπους συσκευασίας το 2013, με μερίδιο 14% σε αξία.
Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της IRI, από τον Ιούλιο έχει την πρώτη θέση και στη συσκευασμένη φέτα αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. 
Τον Δεκέμβριο το μερίδιό της στο σύνολο της αγοράς της φέτας έφτασε το 21,8% στον όγκο πωλήσεων και το 20,9% σε αξία.


Η Δωδώνη, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της οποίας κατέχει από το 2012 η Strategic Initiatives, διαθέτει σήμερα 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, με 95 ξεχωριστά προϊόντα που παράγονται από το γάλα που συλλέγεται καθημερινά, από περίπου 6.000 παραγωγούς, ενώ τα προϊόντα της εξάγονται σε 35 χώρες.
Η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στην παραγωγή φέτας προχωράει όμως και σε προσλήψεις τουλάχιστον 100 νέων υπαλλήλων ενώ αναμένεται και η λειτουργία της «Ακαδημίας Δωδώνη», ενός προγράμματος κατάρτισης προσωπικού που προωθείται από τη διοίκηση.
Ο κ. Τομ Σίπερς, γενικός διευθυντής της «Δωδώνη Α.Ε.» μιλώντας πρόσφατα στο «Έθνος - Εργασία» ανέφερε σχετικά: Οι προσλήψεις είναι αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, δεδομένης της έναρξης της υψηλής περιόδου εισκόμισης γάλακτος από τους πάνω από 6.000 παραγωγούς-συνεργάτες μας στην Ήπειρο. Επίσης, η εταιρεία θα προχωρήσει και σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, περίπου πέντε, στο πλαίσιο των οργανωτικών της αλλαγών και του μετασχηματισμού της εταιρείας σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική βιομηχανία στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων».