Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με ταξί, τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (14-09-2016) το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ένας 35χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 31 και 38 ετών, οι οποίες συνόδευαν και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εισόδου στη χώρα και παραβάσεων της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στη Νέα Σελεύκεια, ο 43χρονος ημεδαπός, κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τους παραπάνω αλλοδαπούς.
Επίσης, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή της 31χρονης αλλοδαπής δύο συσκευασίες που περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (2.984) γραμμαρίων.
To Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο, ο λαθραίος καπνός και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.