Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συνεχίζει την επέλαση η φονική γρίπη, με τους νεκρούς να φτάνουν στους 104

Στους 104 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό της γρίπης έπειτα από το θάνατο άλλων δύο ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο.
Παράλληλα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 45 ασθενείς ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν νοσηλευθεί συνολικά 275 άνθρωποι.
Το κύμα της γρίπης αναμένεται να «πέσει» μετά τα μέσα Απριλίου.
Όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθούν οι μελανές εκτιμήσεις των επιδημιολόγων του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον αριθμό των θανάτων από τη εφετινή εποχική γρίπη.
Οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι οι θάνατοι θα ήταν πάνω από 100, ενώ πλέον ο αριθμός των θυμάτων προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 120-130.
Σημειώνεται ότι όσοι πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι ασθενείς απέναντι στην εποχική γρίπη, με τους ειδικούς να τους εφιστούν την προσοχή.

Ακολουθούν οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα οι οποίοι επίσης επλήγησαν από τον ιό της γρίπης και κατέγραψαν σημαντικές απώλειες.
Ανίσχυροι –και ανεμβολίαστοι- απέναντι στους ιούς της γρίπης ήταν και οι διαβητικοί ασθενείς καθώς επίσης οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει για ακόμη μια φορά τη λήψη αντιικών φαρμάκων με τα πρώτα συμπτώματα γριπώδους συνδρομής – σημειωτέον ότι αυτά διατίθενται δωρεάν από τα δημόσια νοσοκομεία.