Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Ο Κώστας Καψάλης και το επιτελείο του είναι πλέον επικίνδυνοι για το Πωγώνι


Δολιανά 01/04/2014
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή την Ακύρωση άλλης μιας Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, που αφορούσε επιβολή προστίμου για αυθαίρετη βόσκηση, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει στο Δήμο όργανο (κατόπιν απόφασης) διαπίστωσης αυθαίρετης βόσκησης.
Επίσης η αυθαίρετη βόσκηση δεν αποδεικνύεται και από τα έγγραφα του φακέλου που στάλθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταξύ των οποίων δεν υφίσταται, η αναφερόμενη στην κρινόμενη απόφαση, βεβαίωση της εκπροσώπου της Τ.Κ. Γεροπλατάνου.
Τέλος, στο αποφασιστικό τμήμα της υπ΄αρ.8/2014 κρινόμενης απόφασης του Δ.Σ., το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί μία φορά και στους δύο ιδιοκτήτες υπολογιζόμενο επί αυθαίρετης βόσκησης συγκεκριμένου αριθμού ζώων τους, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και τόπο.


Κατόπιν των ανωτέρω, δεν προκύπτει από το σύνολο των στοιχείων του φακέλου ότι αρμόδιο όργανο του Δήμου διαπίστωσε την αυθαίρετη βόσκηση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και για συγκεκριμένα βοοειδή, οι προσκομιζόμενες δε υπεύθυνες δηλώσεις από τις οποίες δεν προκύπτει και ο ακριβής αριθμός των ζώων που βοσκούσαν αυθαίρετα, δεν δύναται να αντικαταστήσουν την απαίτηση του νόμου, η δε επιβολή του προστίμου στο αποφασιστικό τμήμα της απόφασης ασαφώς ορίζεται, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρέπει το πρόστιμο να καταβληθεί ολόκληρο δύο φορές από τους ιδιοκτήτες του κοπαδιού, και συνεπώς η κρινόμενη απόφαση κρίνεται μη επαρκώς αιτιολογημένη και μη νόμιμη και πρέπει για το λόγο αυτό να ακυρωθεί.
Η προχειρότητα και οι ελλείψεις στην συγγραφή αποφάσεων, η ανυπαρξία έργου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η απουσία κανονιστικών αποφάσεων, και θεσμικών δημοτικών ελεγκτικών οργάνων, έχουν αποδυναμώσει το Δήμο , ο οποίος αδυνατεί να επιβάλλει οποιοδήποτε πρόστιμο για αυθαιρεσίες στη βόσκηση αλλά και αλλού.
Αυτά τα ζητήματα η Παράταξή μας τα είχε θέσει επιτακτικά πολλές φορές προς συζήτηση ως αναγκαία να επιλυθούν και να ρυθμιστούν, ως εργαλεία σύγχρονης και αποτελεσματικής διοίκησης, χωρίς όμως ποτέ να εισακουστεί.
Είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Καψάλη δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη, δεν νοιάζεται για τη ρύθμιση των ζητημάτων της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει ουσιαστικά το Δήμο. Έχει επιλέξει την ακινησία, καθιστώντας το Δήμο θεατή των εξελίξεων και ανήμπορο να ελέγξει κάθε είδους παραβατικότητα.
Ο κ. Καψάλης και το επιτελείο του, δεν αναγνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου, έχει κουράσει την κοινωνία και έχει απογοητεύσει τους κατοίκους.
Πλέον δεν είναι μόνο αφερέγγυοι αλλά έχουν γίνει επικίνδυνοι για το Πωγώνι.

O Επικεφαλής της Παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος
 Γιάννης Ντόντης