Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σύσκεψη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Δήμο Πωγωνίου


Ο τρόπος διαχείρισης και διανομής των υδάτινων πόρων στην περιοχή Βελλάς Δ.Ε. Καλπακίου και Σιταριάς Δ.Ε. Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου προσδιορίστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας το απόγευμα της Πέμπτης (27/2/2014) με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Η σύσκεψη ήταν απόρροια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά στην περιοχή της Βελλάς και της Σιταριάς στα μέσα Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να δοθεί οριστική λύση στα ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην περιοχή του κάμπου.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους και ανέλαβαν να διερευνήσουν τεχνικά, λύσεις τόσο για την τρέχουσα περίοδο, όσο και για την οριστική επίλυση της διαχείρισης με στόχο πάντα την αειφόρο και ορθολογική χρήση των νερών ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν στην περιοχή όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Γ. Ντάλας, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Καλπακίου Δ. Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Νεγράδων Θ. Βαλάκος, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γ. Αλεξίου, οι ιδιοκτήτες των ιχθυοτροφείων της περιοχής Γ. Ευαγγέλου και Γρ. Πανταζής, ο Γενικός Διευθυντής Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής Β. Μιχελάκης και ο   προϊστάμενος της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου Μ. Τσιπέλης.

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr