Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Συνεχίζεται η ροή χρημάτων σε Ιόνια Οδό και Ε65

Συνεχίζεται η ροή χρημάτων στους αυτοκινητόδρομους Ε65 και Ιόνιας Οδού από το Υπουργείο που δείχνει αποφασισμένο να κλείσει τις χρηματοδοτικές τρύπες που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2015.Στον Ε65 έχουμε συνολικά 3 αποφάσεις τις τελευταίες μέρες: Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε δέσμευση 1εκ. ευρώ για αποζημίωση του παραχωρησιούχου ως την 5η δόση του συμφωνημένου ποσού. Στις 23 Δεκεμβρίου με απόφαση του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ εγκρίθηκε η πληρωμή του παραπάνω ποσού.
Με δεύτερη απόφαση την ίδια μέρα (21.12) δόθηκε εντολή πληρωμής 9.873.309,74 ευρώ για την πληρωμή του 4ου λογαριασμού πιστοποίησης αποζημίωσης δαπανών και εξόδων του κατασκευαστή.


ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
 Στην Ιόνια Οδό έχουμε δύο αποφάσεις. Με την πρώτη στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε έγκριση δέσμευσης ποσού 8.826.135 ευρώ για την πληρωμή της 3ης πιστοποίησης της αποζημίωσης του παραχωρησιούχου.
Με τη δεύτερη απόφαση έχουμε και την εντολή πληρωμής του παραπάνω ποσού.
Στο κατασκευαστικό πεδίο, ο καλός καιρός των τελευταίων 2 μηνών βοήθησε στην ομαλή ροή των εργασιών και στους 2 υπό κατασκευή άξονες και όπως όλα δείχνουν το 2015 θα κλείσει με σημαντική άνοδο της κατασκευαστικής προόδου.
Σχετικά με την απόδοση τμημάτων τα σπουδαία θα είναι μετά τις γιορτές όπου θα γίνει αποτίμηση της μέχρι σήμερα προόδου για να αποφασιστεί εάν και πότε θα έχουμε κάποιο τμήμα στην κυκλοφορία.

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com